urbangreenland

Streetsport & streetkultur for børn og unge i Grønland

SK8 FOUNDATION – DO IT YOURSELF PROJECT GREENLAND

”SK8 FOUNDATION – DO IT YOURSELF PROJECT GREENLAND” er blevet til i ønsket om at inddrage de unge.

Projektet afvikles i Sisimiut i perioden maj til september 2012, og består af to dele.

Første del:Maj, juni og juli 2012.

En socialpædagogisk opbygning, hvor det handler om at styrke børn og unges fælleskab og identitet omkring streetsport og streetkultur med skate-days, skate-skole, workshops og events, hvor lokale unge er med til at udvikle, planlægge, gennemføre (ung-til-ung projekter/at være rollemodeller) og til at evaluere.

Denne del af projektet afvikles i samarbejde med Foreningen Grønlandske Børn, Copenhagen Skatepark og Sisimiut X-treme Riders.

  • Foreningnen Grønlandske Børn har en gruppe unge i deres Sapiik-projekt, som ønsker at deltage i “SK8 FOUNDATION – DO IT YOURSELF PROJECT GREENLAND”
  • Copenhagen Skatepark støtter skate-skole opstarten.
  • Sisimiut X-treme Riders er en lokal ungdomsforening for skatere, BMX-kører og rulleskøjter.

Anden del; August 2012.

Et konkret byggeprojekt i samarbejde med Sanaartornermik Ilinniarfik (Bygge- og Anlægsskolen) i Sisimiut og Qeqqata Kommunia. Urbangreenland afholder ”SK8 FOUNDATION – DO IT YOURSELF PROJECT GREENLAND” som er et skolepraktik-forløb, hvor prof. skatepark byggere (1 fra Danmark og 2 fra Canada) underviser lærlinge, skatere, unge fra Sapiik-projektet og unge skatere fra Danmark i ny beton støbe teknik til rampe-byggeri.

De unge vil lære alt fra forarbejde med udsavning af transitioner til, hvordan man glitter betonen som sidste finish. De unge tilegner sig teoretisk og praktisk viden om støbe-teknikker til rampe-byggeri, og fordi de er inddraget i hele bygge processen styrkes deres følelse af ejerskab og ansvarsfølelse for projektet.

Vi skal sammen støbe “Grønlandsbowlen”. Den er den første af sin art i Grønland – den er i det hele taget den første insitu støbte skateboardrampe på øen. Bowlen er designet til en brugergruppe der helt ny indenfor bowlskating. Dvs. at buen, højden og bunden er tilpasset nybegyndere. Samtidig er dette en rampe som kan udforde selv professionelle brugere, da den er udstyret med både “hip” og “corners”, hvilket gør at en erfaren skater kan opnå meget høj fat ved at udnytte g-kraften i buerne. Vi støber også en Tribune ved enden af bowlen, som giver tilskuere et godt overblik og et oppeholdssted for vennerne imens de venter på tur.

Effektivt skate areal er 90m2.

Urbangreenland samarbejder med Pivotech, skatepark-tegnestue fra Danmark, om tegninger, skatepark byggere og selve byggeriet.

Qeqqata Kommunia ønsker at investere i en streetpark, og i skrivende stund arbejdes der på en total løsning, hvor vi gør det hele sammen. Der er tildelt et område centralt i byen, hvor de unge i forvejen opholder sig, og der er fundet midler fra legepladskontoen til en del streetelementer.

Sammen kommer vi til at bygge Grønlands første Streetpark.

Vi afholder rejsegilde af “Grønlandsbowlen” med en stor åbningsfest 25 august. Der vil være live musik, events og konkurrencer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on januar 16, 2012 by .
%d bloggers like this: